Будь-яка починаюча або завзята модниця повинна абсолютно точно вміти відрізняти лонгслів від світшоти. Це дозволить їй безпомилково зробити замовлення при покупці одягу в світовій павутині.

Чи не знає характерних ознак крою цих виробів покупниця з великою ймовірністю придбає в інтернет-магазині зовсім не те, що планувала і на що збирала гроші кілька місяців. Справа в тому, що по зображенню, представленому на картці товару, далеко не завжди вдається помітити ті невідповідності в обрисах і текстурі, які при отриманні товару відразу ж кинуться в очі.

При цьому зовні дані види одягу між собою дуже схожі. І той, і інший був запозичений прекрасною половиною людства у чоловіків і тому обидва характеризуються досить простим і навіть примітивним дизайном.

Незважаючи на спрощену конструкцію лонгсліви і світшоти вони відрізняються підвищеними комфортністю і практичністю, які отримали в спадок від надихнули на їх створення спортивних моделей. Завдяки їх утилітарності і універсальності і в тому, і в іншому можна з рівним успіхом ходити як на роботу, так і в кафе з друзями. При цьому існуючі між ними відмінності дозволять щоразу безпомилково визначати, яка модель в даному конкретному випадку підійде найбільше.

Лонгслів – футболка з довгим рукавом

Незвичне і незрозуміле слово лонгслів в перекладі з англійської означає не що інше, як “довгий рукав”. Неважко здогадатися, що таким спрощеним чином прийнято називати футболку з подовженими рукавами. При виготовленні подібного одягу зазвичай застосовують тонкий бавовна або його аналоги. Зазвичай горловину лонгсліви роблять круглої, хоча нерідко можна зустріти і варіанти з вирізом у вигляді букви V. Найчастіше лонгсліви шиють з припуском по довжині, тому їх нижній край розташовується нижче пояса, особливо після довгої шкарпетки і розтягування.

Найбільш важливою деталлю лонгсліви є його рукава. Їх роблять як на всю довжину руки, так і з деяким відступом на зап’ясті. Типовим кроєм в даному випадку є реглан, проте не виключені модифікації, рукава яких пришиваються. Особливо цікаво виглядають лонгсліви, оснащені подвійними рукавами. При такому дизайнерському рішенні з-під короткого рукава виходить довгий, який найчастіше досить сильно відрізняється за кольором. Подібного типу футболки фарбують в один колір або ж наділяють всілякими принтами, знаками бейсбольних команд, логотипами відомих брендів спортивного ухилу, відомими слоганами, рядками з пісенних куплетів, портретами політиків, співаків та акторів.

Що таке світшоти – найважливіші елементи

Світшоти для милих дам є светри вільного покрою з геометрично правильної, зазвичай круглої горловиною, а також без звичних липучок, кишень і інших нашивок. Зазвичай їх роблять з товстого природного бавовни з начосом. Така тканина називається футером. Матеріалом можуть також послужити утеплений текстиль і розтягується дайвінг. У комір, манжети і пояс вшивають гумки, завдяки яким надягати таке виріб можна швидко, а носиться воно без сповзання. У той же час гумки потроху відходять у минуле, тому на цілому ряді сучасних моделей їх немає, а ілюзію їх наявності створюють за допомогою рифлення країв одягу.

Конструкція більшості світшоти включає рукав типу реглан і злегка занижені плечі. Такий дизайн дістався від спортивних моделей, тому не дивно, що варіанти для щоденного використання від даного канону починають йти. Як правило, подібні моделі отримують прикраси у вигляді всіляких етнічних малюнків і яскравих написів. В Водночас поширення набули і варіанти, пофарбовані в один-єдиний колір. Їх декоративна частина обмежена трикутної вставкою, розташованої під коміром. Вона перейшла до світшоти від спортивних аналогів.

Чим лонгслів відрізняється від світшоти?

Щоб безпомилково відрізняти лонгслів від світшоти, досить пам’ятати про те, що вони являють собою майку і кофту. Іншими словами, це різні за призначенням вироби. Лонгслів був запозичений у спортсменів, які використовують його в якості прошарку між тілом і формою. Що стосується світшоти, то він є просто злегка видозміненою кофтою. Лонгслів зручно носити під піджаком або толстовкою. Світшоти ж надягають на сорочку або блузку, завдяки чому в осінню негоду можна і не замерзнути на вулиці, і в той же час не спітніти.

Переклад на Русский

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *