Досить часто трапляється так, що купивши нове пальто і трохи поносивши його, ми помічаємо на ньому катишки. Ці самі катишки можна цілком прибрати самостійно в домашніх умовах, не зіпсувавши при цьому самого пальто, і тоді не буде необхідності віддавати його в хімчистку. Тут важливо знати, як правильно це зробити.

У чому ж криються причини виникнення таких катишков?

Насправді процес утворення катишків є цілком природним, при цьому утворюються такі катишки, як раз на пальто з натуральних тканин високої якості, таких, як:

  • драп;
  • вовна;
  • твід і багатьох інших.

Причиною виникнення таких ось неприємних грудочок є звичайне тертя. Причому, катишки утворюються навіть у випадку, якщо носити пальто рідко і дбайливо. Адже в будь-якому випадку, жінки схильні вішати на плечі сумочки, тримати свої руки в кишенях, окрім того, пальто вішається в шафу. У всіх цих випадках створюється тертя і з’являються катишки.

як прибрати катишки з пальто

У чому ж полягають основні методи догляду за пальто?

Для того, щоб освіжити зовнішній вигляд вашого пальто, надати йому колишній лиск і свіжість, зовсім не потрібно звертатися в різні хімчистки, все цілком можна зробити самостійно в домашніх умовах. Спочатку слід уважно вивчити інформацію на етикетці – з якого матеріалу зроблено пальто, про особливості йдучи за цією тканиною.

Наприклад, жіночі пальта, зроблені з вовни фахівці не рекомендують надмірно часто піддавати пранню. Інакше такі пальто можуть за короткий час втратити свою форму, охайний зовнішній вигляд, крім того, після прання такі пальто можуть стати менше в розмірі.

А очистити такі пальто можна, не використовуючи прання, наприклад, з використанням звичайної одежної щітки. Крім того, щоб видалити пил, можна скористатися звичайним пилососом, завдяки якому можна ще й злегка розпушити ворс на пальто. А ось що з’явилися плями краще відразу запрати, щоб вони не в’їдалися в тканину.

Вовняні пальто можна скропити водою з додаванням кондиціонера для вовни з пульверизатора, що буде сприяти появі приємного запаху, видалення статичних зарядів. При постійній очищенню пальто щіткою воно на довгий час збереже первозданний вигляд.

Прибираємо катишки з пальто в домашніх умовах

Для того, щоб правильно очистити пальто від катишков, необхідно знати властивості матеріалу, з якого пальто виготовлено. Хоча сьогодні можна скористатися універсальним способом – зрізати всі катишки за допомогою тріммера, у якого виставляється висота зрізання.

Серед інших методів очищення вовняного пальто від катишков можна виділити наступні:

  • за допомогою звичайних манікюрних ножиць, хоча це довга і досить копітка робота, під час якої слід бути акуратними;
  • можна скористатися гребінцем, у якій дрібні зубчики або старою зубною щіткою;
  • в разі, коли катишки утворилися на невеликій ділянці пальто, то видалити їх можна навіть руками, хоча такий спосіб також досить довгий.

Як позбутися від катишков

Для очищення від катишков драпових пальто в домашніх умовах використовуємо такі способи:

  • можна використовувати звичайний верстат для гоління, хоча за часом це довго і копітко, використовувати краще старі леза, щоб не пошкодити пальто;
  • ефективним способом видалення катишків є використання скотча або ізоляційної стрічки;
  • крім того, можна використовувати і наждачний папір.

У будь-якому випадку, необхідно все робити акуратно і обережно, щоб не завдати пошкоджень. І тоді ваше пальто, як і раніше, буде радувати вас своєю красою і свіжістю.

Переклад на Русский

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *