Ідеальним варіантом почистити свій пуховик є хімчистка, але не завжди є на це час, та й по грошах це буває накладно, особливо в наш непростий час. І тоді доводиться прати вдома, але при цьому треба випрати без появи розводів.

Для того, щоб пуховик або куртка не втратили свого виду, на них не залишилося розводів, слід спочатку подивитися, яким є їхній склад, які рекомендації виробників. Якщо здійснити процес прання правильно, то куртка, або пуховик будуть ще довгий час служити вам вірою і правдою.

як прати пуховик в домашніх умовах без розводів

Слід спочатку все підготувати

Для початку слід все ретельно підготувати, наприклад, зробити спеціальний засіб, що допомагає очищати делікатні тканини. Кращим варіантом стане гель, а ось звичайний порошок для даних цілей не підійде, адже він створює крупинки в воді, які потім осядуть всередині пуховика і створять розводів.

Такий засіб має бути без всяких відбілюючих компонентів, тому як зовсім незрозуміло, яким чином цей самий відбілювач впливає на ваш пуховик або його наповнювач. Відмінним засобом стануть спеціалізовані капсули.

Звідки беруться розводи на пуховику?

На жаль, побачити, чи з’являться розводи або немає, можна лише після самої прання і повного висихання пуховика. Тому важливо знати і розуміти, звідки з’являються ці самі розводи.

Поява розводів на пуховику після його прання можливо:

  • через провини самого виробника пуховика, оскільки пуховик або куртка не були належним чином почищені в процесі виробництва;
  • процес полоскання ні достатнім;
  • через нерівномірне висихання.

Стираємо пуховик вручну

Прати слід в залежності від наповнювача. У тому випадку, якщо наповнювач – холлофайбер, то прати можна і в холодній воді з додаванням рідких миючих засобів, далі слід ретельно прополоскати і потім вичавити. Після чого пуховик потрібно розправити і повісити сушитися.

Якщо наповнювач пуховика є натуральним, то краще відпирати вручну його невеликі ділянки, які найбільше брудні – манжети, рукави, коміри, кишені. А от інші ділянки пуховика слід попрати за допомогою душа, тобто просто поливаємо водою.

Скористатися краще спеціалізованими рідкими засобами, або мильними розчинами. Також можна скористатися змішуванням води з нашатирем, але важливо не допускати попадання його на металеві частини. Завдяки цьому куртка освіжається, вона не мокне весь, а тому ймовірність виникнення розводів знижується.

Машинне прання пуховика

Перед нею обов’язково слід:

  • вийняти все з кишень;
  • також слід звільнити від хутра і капюшона;
  • також слід здійснити вивертання пуховика навиворіт;
  • далі застібаємо пушку на замок;
  • крім того, краще при машинному пранні класти в саму машинку тенісні м’ячики для кращого очищення.

Для такої прання бажано скористатися ручним або делікатним методом прання, температура 30 градусів, використовувати потрібно рідкі миючі засоби. Краще буде потім ще і прополоскати пуховик. Використання кондиціонерів або ополіскувачів не допускається.

Правильно сушимо пуховик

Здійснювати процес сушіння випраної пуховика слід на свіжому повітрі, але бажано без попадання сонця. Або в приміщенні, де є прекрасна циркуляція повітря.

При цьому не слід розташовувати пуховик для сушки біля батарей опалення або котлів, газової плити, оскільки сушка буде проводитися нерівномірно і можуть з’явитися розводи.

Чистимо розводи

При появі розводів після прання є можливість їх видалити з пуховика:

  • жовті розводи слід прибирати нанесенням на них миючого засобу для посуду, і через пару хвилин його змивати;
  • білі розводи прибираються шляхом відпирання, але при цьому в воду додаємо кілька крапельок оцту або перекису водню, хоча перекис не підійде для білих пуховиків.

Звичайно ж, прання пуховиків або курток є справою досить непростим, але при належному підході і бажанні розводів вдається уникнути.

Переклад на Русский

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *